Мадрид розповість про «російське втручання» у каталонську кризу

Читать на русском
Офіційний представник уряду Іспанії Іньіго Мендес де Віго заявив, що кабмін готовий дати парламенту роз'яснення щодо так званого «російського втручання» в кризу навколо Каталонії.

Офіційний представник уряду Іспанії Іньіго Мендес де Віго заявив, що кабмін готовий дати парламенту роз'яснення щодо так званого «російського втручання» в кризу навколо Каталонії.

Він відповів на питання, чи вважає кабінет міністрів за необхідне почати урядове або парламентське розслідування з цього приводу, пише «Слово і Діло».

За його словами, тема «втручання» Росії стосується багатьох країн, і тому важливо уважно розглянути її на європейському рівні.

«Уряд готовий надати інформацію, яка знаходиться в його веденні, палатам парламенту. Ця тема стосується не тільки Іспанії, а й інших країн. І рішення, яке пов'язане з цим новим світом цифрових технологій, має бути у випадку з Іспанією європейським», - заявив він.

Де Віго додав, що позиція іспанського уряду була дуже чіткою «з самого початку» і що міністр закордонних справ Альфонсо Дастіс на зустрічі глав МЗС ЄС ставив це питання - зокрема, довів позицію Іспанії до глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні.

Тим часом Верховний суд Іспанії готовий приступити до розгляду майже всіх справ, пов'язаних з референдумом про незалежність Каталонії. Таким чином, загалом у веденні суду виявляться справи 22 підозрюваних в порушенні іспанського законодавства в зв'язку з проведенням референдуму про незалежність.

Як повідомлялося, соратники Пучдемона відмовилися боротися за незалежність Каталонії.

Влада Каталонії, починаючи з Пучдемона, була відсторонена від посад урядом Іспанії після того, як 27 жовтня парламент регіону затвердив резолюцію щодо проголошення незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: