Прем'єр Іспанії прокоментував вибори в Каталонії

Читать на русском
Іспанська влада сподівається побудувати новий діалог із Каталонією, на тлі згасаючої підтримки прихильників руху за незалежність регіону.

Іспанська влада сподівається побудувати новий діалог із Каталонією, на тлі згасаючої підтримки прихильників руху за незалежність регіону.

Про це в п'ятницю, 22 грудня, заявив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, повідомляє El Pais, пише «Слово і Ділу».

«Ті, хто хотів змін, не досяг бажаного, рух за незалежність втратив підтримку, і ніхто не може говорити від імені всієї Каталонії, якщо немає підтримки всієї Каталонії. Я сподіваюся, що Каталонія відкриє етап, заснований на діалозі, а не на протистоянні» , - сказав Рахой.

Він зазначив, що рішення про активацію статті 155 Конституції і відсторонення каталонського уряду було правильним і відповідало завданню відновлення законності.

«Ці вибори підтверджують різноманіття Каталонії, яке ми всі повинні поважати. Зараз головне завдання полягає в подоланні руйнування суспільства», - сказав прем'єр.

Рахой також повідомив, що проведе переговори з лідером партії «Громадяни», яка набрала найбільше голосів на виборах і має 36 мандатів у 135-місному парламенті.

«Майбутній уряд Каталонії буде, як і всі, підпорядкований верховенству закону. Протилежні дії заохочуватимуть невизначеність і поставлять під загрозу добробут каталонців», - сказав він.

Нагадаємо, 21 грудня в Каталонії відбулися дострокові вибори регіонального парламенту. Партії, що підтримують незалежність Каталонії, забезпечили собі абсолютну більшість у регіональному парламенті за підсумками підрахунку 90% голосів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: