Обшуки в Одесі: НАБУ затримало колишнє керівництво АМПУ

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро затримали в Одесі двох колишніх членів керівництва Адміністрації портів України.

Детективи Національного антикорупційного бюро в рамках спецоперації в Одеській і Миколаївській областях, а також Києві та самій Одесі затримали колишнього керівника Адміністрації морських портів України Андрія Амеліна та його заступника Ігоря Шубу.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло поінформоване джерело.

Як відомо, НАБУ проводить слідчі дії в рамках розслідування, пов'язаного з можливими фактами зловживань при закупівлі послуг із днопоглиблення в Бердянському та Маріупольському морських портах у 2015 та 2016 роках.

За версією детективів, протягом 2015-2016 років АМПУ здійснила низку закупівель послуг на днопоглиблення. За результатами торгів були укладені договори з ТОВ «Іріда», ТОВ «Техморгідробуд Миколаїв» і ТОВ «Інфлот-Данубіус Ейдженсі», проте ціни в договорах були завищені майже вдвічі.

Попередня правова кваліфікація кримінального провадження – ст. 14, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошових коштів) Кримінального кодексу України. Всі кримінальні правопорушення пов'язані зі здійсненням державних закупівель протягом 2015-2016 років. У результаті зловживань, за версією слідства, державі завдано збитків на суму близько 300 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: