Мосійчук відреагував на заяву НАБУ

Читать на русском
Ігор Мосійчук відреагував на дії Національного антикорупційного бюро України щодо його дружини. Нардеп розповів про брехню детективів.

Народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук відреагував на дії детективів Національного антикорупційного бюро України щодо його дружини.

Як інформує «Слово і Діло», нардеп написав у Facebook, що будинок, де дружина опікувалася ремонтом, належить не його водію, а товаришу й приватному підприємцю.

Обшуки в помічників Мосійчука: стало відомо, в якій справі прийшло НАБУАнтикорупційне бюро проводить обшуки у водія депутата Ігоря Мосійчука у справі про можливе незаконне збагачення.

За версією слідства, Мосійчук у 2015 році придбав будинок у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області, право власності на який зареєстрував на свого водія Андрія Дзюбенка. Не пізніше ніж у грудні 2016-го політик із дружиною в'їхали до вказаного будинку й постійно там проживають. Ба більше, дружина нардепа брала безпосередню участь у замовленні робіт із ремонту та облаштування вищезазначеного домоволодіння, придбанні побутової техніки та меблів. До організації ремонту та облаштування будинку залучалися водії Мосійчука, в тому числі Дзюбенко.

На думку Мосійчука, в тексті ухвали працівники НАБУ «тричі збрехали».

«По-перше, Андрій Дзюбенко є моїм товаришем і приватним підприємцем, і ніколи не був моїм парламентським помічником. По-друге, згідно з довідками ДФС, протягом 2011-2017 років Андрій Дзюбенко отримував і отримує стабільний дохід, з якого регулярно сплачує податки. По-третє, я ніколи не купував будинки в жодному з населених пунктів України чи за її межами, хоча дуже цього хотів би, й у майбутньому планую це зробити», – заявив політик.

Мосійчук вважає, що ніхто, ніколи й за жодних обставин не заборонить його сім’ї робити ремонти, купувати побутову техніку за власні кошти. Водночас він наголосив, що НАБУ та НАЗК мають повне право перевіряти будь-кого з чиновників за фактами незаконного збагачення.

«Але в цьому випадку те, в який спосіб це роблять детективи НАБУ, несе загрозу життю й здоров'ю моєму та моїх близьких. Я звертатимуся за захистом своїх і своїх рідних інтересів до суду та інших компетентних органів», – зазначив Мосійчук.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до інформації за абонентським номером, що належить дружині народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука в рамках кримінального провадження за фактами ймовірного декларування недостовірної інформації.

Раніше Мосійчук повідомив, що НАБУ прийшло з обшуками до його помічників.

У Бюро підтвердили обшуки в оточення нардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: