Комітет без голови: в Раді пояснили, що заважає замінити Соболєва

Читать на русском
В опозиції згодні запропонувати свого кандидата на посаду голови антикорупційного комітету, якщо його підтримає коаліція.
Борислав Береза

Опозиція не пропонуватиме свою кандидатуру на вакантну посаду голови комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, поки коаліція не погодиться підтримати їхнього кандидата.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» позафракційний народний депутат, член антикорупційного комітету Борислав Береза.

Нардеп зазначив, що опозиція, як і раніше, наполягатиме на тому, щоб комітет очолював опозиціонер. За його словами, цю точку зору поділяють і на Заході.

«Під час сесії ПАРЄ я мав багато зустрічей з європейськими політиками. Багато хто дивувався, чому комітет, який має не просто боротися з корупцією, а й контролювати роботу відповідних правоохоронних органів, не очолює ніхто з опозиції, як це заведено в демократичних країнах», – сказав політик.

Він додав, що проблема в тому, що коаліція не хоче віддавати комітет опозиційним силам: «Вона нівелює всі можливості обрати нового голову комітету».

При цьому нардеп зазначив, що опозиція ще не пропонувала свого кандидата на посаду, що звільнилася після відсторонення Єгора Соболєва.

«Це не матиме результату. А навіщо робити те, що не матиме результату? Кого б ми зараз не пропонували, коаліція буде проти. Тут потрібно домовлятися з депутатами коаліції, пояснюючи їм шкоду того, що вони зараз роблять», – сказав Береза.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», 7 листопада 2017 року Верховна Рада звільнила Соболєва з посади керівника антикорупційного комітету. Після відставки робота комітету практично заблокована через відсутність кворуму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: