В Євросоюзі зацікавилися долею комітету Соболєва

Читать на русском
Ситуація навколо антикорупційного комітету Ради стане предметом обговорення в рамках ПАРЄ.

У Страсбурзі обговорять ситуацію навколо антикорупційного комітету ВР.

Про це «Слову і Ділу» повідомив член української делегації в ПАРЄ і представник парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Борислав Береза.

«У рамках роботи сесії ПАРЄ ми з європейськими колегами, звичайно, будемо обговорювати ситуацію навколо антикорупційних органів. Вони проявляють великий інтерес до цього питання. Зокрема, напередодні зі мною незалежно зв'язалися кілька європейських політиків, попросили зустрітися й викласти своє бачення ситуації навколо нашого комітету. Тобто будемо говорити, в тому числі, чому комітет заблокований, чому не обрали голову комітету замість Соболєва», – сказав Береза.

Народний депутат підкреслив, що антикорупційний комітет має очолювати представник опозиції.

«Навіть за Януковича комітет із протидії корупції очолював представник опозиції. І лише влада, яка прийшла з Майдану, вважає, що можна узурпувати повноваження та очолити всі комітети. Зараз коаліції вигідно, щоб наш комітет перебував під її контролем. В цей час багато комітетів залишилися без голів і управляються виконувачами обов'язків. Думаю, таку саму операцію коаліція може спробувати провернути й із нашим комітетом. Але в цьому випадку, я думаю, можна розраховувати на підтримку наших західних партнерів, яким ситуація вже дуже не подобається», – сказав Береза.

Він повідомив про намір донести західним партнерам нашої країни «об'єктивну інформацію про ситуацію в сфері боротьби з корупцією в Україні».

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», комітет ВР із питань запобігання і протидії корупції не може ухвалити жодного рішення.

Нагадаємо також, що 22 січня в Страсбурзі стартувала сесія ПАРЄ. Українську делегацію в ПАРЄ очолює народний депутат Володимир Ар'єв (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: