Славутич звинувачує у проблемах з опаленням Мінфін

Читать на русском
Міськрада міста Славутич стверджує, що виконав необхідні умови для постачання газу, а заборгованість у міста виникла із-за несвоєчасного перерахування коштів Міністерством фінансів.

Міськрада міста Славутич стверджує, що виконав необхідні умови для постачання газу, а заборгованість у міста виникла із-за несвоєчасного перерахування коштів Міністерством фінансів.

Про це повідомляється на сайті ради, пише «Слово і Діло».

У Порошенка хочуть заборонити відключати газ за боргиУ Блоці Петра Порошенка пропонують заборонити відключати газ під час опалювального сезону за борги.

У міськраді стверджують, що вчасно перерахувала НАК «Нафтогаз України» всі грошові кошти.

«За станом на 24 січня КП «УЖКГ» р. Славутича виконані всі необхідні умови НАК «Нафтогаз України» для отримання номінацій на січень 2018 року», – йдеться в повідомленні.

Проте, не дивлячись на те, що кошти повинні були бути перераховані в Обласне фінансове управління Київської обласної державної адміністрації до 24 числа, Мінфін здійснив перерахунок тільки 26 січня.

«29.01.2018 року НАК «Нафтогаз України» повідомила КП «УЖКГ» м. Славутича про відсутність підтвердження номінації газу на січень 2018 року, так як зарахування пільг і субсидій відбулося після 25 січня», – наголошується в повідомленні.

З-за відсутності такого підтвердження 30 січня о 13 годині «Київоблгаз» відключив міську котельню Славутича від газопостачання.

«З 16 годин, у відповідності з рішенням міської комісії... робота міської котельні відновлено», – пояснюють у міськраді, додавши, що зараз котельня працює в режимі технологічного мінімуму, здійснюється подача тепла і гарячої води в житлові будинки.

Міська влада також підкреслила, що «буде змушені подати позов до Мінфіну за порушення законодавства», якщо питання газопостачання не вирішиться найближчим часом.

У Славутичі крім того стверджують, що місто – єдине в Київській області і одине з чотирьох в країні, якє мпромаглося «провести перерахунок пільг і субсидій... згідно з новим порядком перерахування».

У міській раді заявили, що станом на 24 січня перерахувала «Нафтогаз України» 5, 25 млн гривень з необхідних 7,52 млн і нарахували пільг та субсидій на суму 4,5 млн. Крім того, міськрада стверджує, що всього за січень перерахував понад 12 млн грн, і для постачання газу в лютому залишилося сплатити ще 9,5 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 30 січня 2018 НАК «Нафтогаз України» не виділив для жителів м. Славутич необхідні ліміти природного газу на січень цього року з-за заборгованості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: