У Порошенка хочуть заборонити відключати газ за борги

Читать на русском
У Блоці Петра Порошенка пропонують заборонити відключати газ під час опалювального сезону за борги.

У «Блоці Петра Порошенка» пропонують заборонити відключати газ під час опалювального сезону за борги.

Про це «Слову і Ділу» повідомив автор відповідного законопроекту, народний депутат від фракції БПП Олексій Гончаренко.

Газова справа. У Солом'янському суді нікому судити поплічників ОнищенкаСолом'янський суд Києва не зможе слухати справу проти 8 осіб, обвинувачених в участі в газових схемах Олександра Онищенка.

«З урахуванням останніх подій, зокрема в Кропивницькому, ми бачимо, що проблема відключення газу в період опалювального сезону залишається, на жаль, актуальною. Я порушував питання щодо законопроекту через нашу фракцію, мені здається, мене почули», – сказав Гончаренко.

При цьому народний депутат не зміг сказати, чи буде розглянутий законопроект вже цього пленарного тижня. «Можливо, фракція ставитиме питання цього тижня, можливо, трохи пізніше. Зараз важко говорити про конкретні терміни», – зазначив він.

Нагадаємо, минулого тижня в Кропивницькому без опалення залишалися понад 100 будинків, 2 дитсадки, а також кілька шкіл і училищ. Постачальники газу щодня відключали котельню від подачі палива через борги теплогенеруючих компаній за газ. Раніше аналогічна ситуація була в Славутичі (Київська область).

Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення сталого функціонування підприємств житлово-комунальної сфери для проходження опалювального сезону (№7238) пропонує виключити із законів «Про ринок природного газу» та «Про теплопостачання» норми, що дають право постачальнику природного газу припинити поставки газу за наявності заборгованості при розрахунках за нього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: