Україна зняла санкції з постачальника вугілля з Росії

Читать на русском
МЕРТ зняло санкції з російського постачальника вугілля – компанії Южтранс, яка до їх введення була одним з найбільших постачальників антрациту в Україну.

МЕРТ зняло санкції з російського постачальника вугілля – компанії Южтранс, яка до їх введення була одним з найбільших постачальників антрациту в Україну.

Відповідне рішення закріплене наказом МЕРТ №1905 від 29 грудня 2017 року, передає «Слово і Діло» «Інтерфакс-Україна».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна купуватиме вугілля на Донбасі й надаліСказано 29 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Санкції проти Южтранса набули чинності з 9 грудня 2017 року - якраз в період гострого дефіциту антрациту на українських ТЕС і ТЕЦ.

Таким чином, Мінекономіки вирішило скасувати санкції всього лише через 20 днів їх дії.

Ініціатором санкцій виступала Служба безпеки України (СБУ). Відомство в 2015 році підозрювало компанію в участі в незаконній схемі вивезення вугілля з територій Донецької і Луганської областей. За даними служби, частина прибутку спрямовувалася на фінансування терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Компанія Южтранс входить в Южную вугільну компанію, яка володіє видобувними активами в Ростовській області.

Южтранс є одним найбільших постачальників вугілля сорту АШ з Росії. Це вугілля спалюється на теплових електростанціях (ТЕС), зокрема, енергогенеруючої компанії Донбасенерго.

Україна до 2019 року відмовиться від антрациту – НасаликУкраїна до кінця 2019 року може відмовитися від використання вугілля антрацитної групи, який в основному імпортується, на енергоблоках.

Також компанія поставляє антрацит для потреб металургійних і інших промислових підприємств в Україні (вугілля АМ, АО і інший).

Як повідомлялося, Україна увійшла в опалювальний сезон 2017-2018 з самими низькими запасами вугілля. При цьому в країні спостерігається дефіцит як антрацитовой, так і газової (який видобувається в Україні) груп вугілля. ДТЕК і державна Центренерго змушені імпортувати паливо з ПАР і США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: