Стало відомо, проти кого США готують нові санкції

Читать на русском
Депутат від БПП Іван Вінник заявив, що до санкційного списку США можуть внести кума президента РФ Путіна та парламентера з гуманітарних питань Віктора Медведчука.

Депутат від БПП Іван Вінник заявляє, що має інформацію про можливе внесення до санкційного списку США кума президента РФ Володимира Путіна й переговірника з гуманітарних питань Віктора Медведчука.

Про це Вінник сказав у коментарі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Двозначність статусу Медведчука та роль Кучми для «Мінська». Оцінка експертаПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо переговорів та представництва України в мінському процесі.

«З обґрунтованих джерел стало відомо, що Медведчука США вносять до санкційного списку в зв'язку з російською агресією проти України», – зазначив Вінник.

«Тому ці зустрічі (з Путіним – ред.) й підтвердження в офіційних джерелах шкодять його ситуації в зв'язку з реалізацією певних персональних, фінансових, економічних санкцій, які можуть бути застосовані до особи», – додав він.

Нагадаємо, Медведчук є представником України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу. Попри заборону на авіасполучення, лише літак Медведчука має змогу курсувати напряму між Україною та Росією.

Перед новим роком Медведчук приїхав до Путіна й попросив посприяти обміну. Перший етап звільнення українських заручників відбувся 27 грудня 2017 року. Українська сторона передала бойовикам Донбасу 233 людей, а забрала 73 особи.

Медведчук уже заявив, що другий етап обміну полоненими може пройти за формулою «83 на 29».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: