Санкції проти РФ у 2018 році: посол України закликав розширити «список Магнітського»

Читать на русском
Посол України в Канаді Андрій Шевченко закликав розширити антиросійські санкції через регулярне порушення прав людини в Криму та на Донбасі.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко в зв'язку з регулярним порушенням РФ прав людини в Криму та на Донбасі закликав Канаду розширити «список Магнітського», до якого наприкінці грудня 2017 року були внесені російські громадяни.

Про це пише «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Відповідно до ухваленого наприкінці минулого року «акту Магнітського», перші 30 громадян РФ вже потрапили під персональні санкції як порушники прав людини. Ми сподіваємося, що в майбутньому зможемо повною мірою застосувати цей закон і проти тих росіян, які переслідують українців у Криму, на Донбасі та на території РФ», – заявив посол.

Він підкреслив, що ухваливши цей законодавчий акт, Канада показала світовы дуже гідний приклад послідовного тиску на Росію.

Нагадаємо, минулого року Канада ухвалила в третьому й остаточному читанні так званий «акт Магнітського».

Як відомо, до «списку Магнітського» включають іноземних громадян, які причетні до порушень прав людини.

Також, згідно з оприлюдненою раніше Мінфіном США інформації, санкції вже запроваджені проти глави Чечні Рамзана Кадирова, Аюба Катаєва, Юлії Майорової, Андрія Павлова та Олексія Шешеня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: