Вища рада правосуддя не звільнила скандальну голову Дніпровського суду столиці

Читать на русском
Вища рада правосуддя 30 січня відмовилася звільнити скандальну суддю часів Чауса, а нині голову Дніпровського суду Києва Нелю Ластовку.

Вища рада правосуддя 30 січня відмовилася звільнити скандальну суддю часів Миколи Чауса, а нині голову Дніпровського суду Києва Нелю Ластовку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію журналістки Євгенії Моторевської на сторінці в Facebook.

Справа Януковича: чому довести злочини екс-режиму буде непростоУкраїна отримала один із найважливіших доказів у справі Януковича, а тим часом екс-голова МВС Анатолій Могильов надав свідчення. Про те, що ускладнює судовий процес, розповіли фахівці.

«Ще в однієї судді Майдану сьогодні (30 січня – ред.) свято. Вища рада правосуддя відмовилася звільняти Нелю Ластовку, яка позбавляла водійських посвідчень активістів Автомайдану за поїздки до Межигір'я. Матеріали справ були повністю сфальшовані, це було доведено адвокатами, про це писали десятки разів журналісти. Але плювати на це хотіла ВРП. І тут такий збіг. Пані Ластовка є головою Дніпровського суду Києва. Де прямо зараз слухають справу Віталія Шабуніна за абсурдним звинуваченням», – написала журналістка.

«Чому цю пані не звільнили? Бо свою відданість уже новій владі й готовність виконувати замовлення Неля Ластовка довела. Перше засідання в справі Шабуніна Дніпровський суд призначив уже через тиждень після того, як до них надійшов із прокуратури обвинувальний акт. Будь-який адвокат вам скаже, що це нонсенс. Зазвичай на це йде від кількох місяців до півроку», – повідомила вона.

Раніше повідомлялося, що Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення з посади судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.

Також 30 січня суд виніс вирок антимайданівцю «Топазу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: