Суд відмовився подовжувати зобов'язання затриманому НАБУ судді з Харкова

Читать на русском
Суд не побачив підстав для продовження запобіжного заходу підозрюваному у здирництва судді райсуду Харкова.
Сергій Лазюк і адвокат

Суд відмовився подовжувати дію зобов'язань, покладених на суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Сергія Лазюка, якого детективи Національного антикорупційного бюро підозрюють у вимаганні хабара в 75 тисяч гривень.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва менше тижня тому за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пише «Слово і Діло».

За словами прокурора, дія запобіжного заходу Лазюка у вигляді особистого зобов'язання завершилося 27 грудня. Як відомо, на підозрюваного були покладені такі зобов'язання: прибувати за першим викликом, повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи, не відлучатися без дозволу від місця проживання, утриматися від спілкування з низкою осіб і здати на зберігання закордонні паспорти. У САП просили продовжити дію зобов'язань, так як Лазюк може незаконно вплинути на свідків, спеціалістів, експертів у зазначеній справі, а також знищити речові докази.

Вислухавши доводи прокурора, суддя вирішив відмовити в подовженні зобов'язань. За його словами, в останній раз САП термін досудового розслідування було продовжено до 30 листопада і після цього дата не змінювалася. Будь-яких інших документів прокурором із цього питання до матеріалів клопотання не долучено. Таким чином, суддя не володіє доказами, що досудове розслідування досі триває.

Як відомо, 17 січня НАБУ і САП відкрили Лазюку і його адвокату доступ до матеріалів досудового розслідування.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про незаконне збагачення екс-судді.

Раніше прокуратура також скерувала до суду обвинувальний акт щодо голови райсуду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: