САП скерувала до суду справу про незаконне збагачення екс-судді

Читать на русском

Прокурори Антикорупційної прокуратури і працівники Антикорупційного бюро направили до суду черговий обвинувальний акт.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Обвинувальний акт щодо колишнього голови Краснолуцького міського суду Луганської області Євгена Самойленка за підозрою в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації скерували до суду.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

«Прокурорами САП за результатами досудового розслідування НАБУ вручений обвинувальний акт колишньому голові Краснолуцького міського суду Луганської області, який на теперішній час є суддею у відставці, в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. Цього ж дня обвинувальний акт був скерований до районного суду Київського району міста Харкова для розгляду по суті», – зазначили в прокуратурі.

За версією НАБУ, перебуваючи на посаді голови Краснолуцького міськсуду та в подальшому будучи прикріпленим до Рубіжанського міськсуду Луганської області, набув у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами й вартість яких значно перевищує його законні доходи на загальну суму понад 13 млн грн (дві квартири в центрі міста Харкова, два паркомісця, дорогоцінні меблі та готівкові кошти в еквіваленті понад 3 млн грн).

Крім того, суддя подав завідомо недостовірні відомості в деклараціях за 2015 та 2016 роки, не зазначивши майно, що перебувало в його користуванні й право власності на яке зареєстроване на його цивільну дружину (з якою в 2011 році здійснене фіктивне розірвання шлюбу) на загальну суму понад 17 млн грн. Серед незадекларованих об'єктів декілька квартир, будинок, 8 земельних ділянок у курортній зоні АР Крим, нежитлові об'єкти нерухомості, автомобілі Nissan Pathfinder, BMW X5 та BMW X6, видатки на ремонт та благоустрій об'єктів нерухомості на значні суми.

Нагадаємо, суд заарештував квартири, машини та землю екс-голови суду в Луганській області.

Також НАБУ домоглося арешту та іншого майна Самойленка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: