У Кабміні розповіли про проблему з відшкодуванням субсидій

Читать на русском
Новий механізм виплати субсидій фактично заблокував відшкодування підприємствам ЖКГ, ОСББ пільг і субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Новий механізм виплати субсидій фактично заблокував відшкодування підприємствам ЖКГ, ОСББ пільг і субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства.

Нарахування субсидій: що не так із виплатами та з чого почати зміниМинулого року монетизувати субсидії планували в 2017-му, але заплановану монетизацію вже перенесли на 2018 рік. Що не так із системою виплат, розбирались експерти.

«Ситуація, яка зараз виникла з відшкодуванням підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК пільг і субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг, вимагає негайного реагування з боку Мінфіну. Новий механізм виплати субсидій фактично заблокував розрахунки в усій Україні», – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що Мінфін своїм наказом від 4 січня запровадив новий механізм компенсації пільг та субсидій підприємствам ЖКГ.

У Мінрегіоні зазначили, що такі дії не погоджували, натомість подали свої пропозиції «для недопущення подібного колапсу».

У відомстві також повідомили про проведення наради на цю тему, в результаті якої Мінфіну було доручено «невідкладно врегулювати ситуацію».

Як повідомлялося, 26 квітня 2017 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про монетизацію суми зекономленої субсидії на оплату газу та електроенергії.

На початку листопада минулого року уряд затвердив запровадження з 1 січня 2018 року механізму розрахунків із теплокомуненерго за поставлені населенню в рамках субсидій послуги «живими» грошима замість клірингових операцій взаємозаліку.

Раніше в уряді розповіли про гроші для субсидій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: