Розенко «не вберіг» субсидії

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко не виконав обіцянку не змінювати субсидії. Кабмін вніс низку змін щодо нарахування та призначення таких виплат. Тобто критерії субсидій були змінені.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко не виконав обіцянку щодо незмінності критеріїв для отримання субсидій в опалювальному сезоні 2017/2018.

4 березня 2017 року віце-прем'єр пообіцяв, що жодних істотних змін у системі нарахування субсидій у наступному опалювальному сезоні не буде, зокрема Кабмін не змінюватиме формулу та критерії нарахування субсидії, нагадує «Слово і Діло».

Однак Кабміном у 2017 році була внесена низка змін до постанови про нарахування та призначення субсидій. Зокрема, зміни передбачають зниження нормативів на житлово-комунальні послуги.

Директор департаменту державної соціальної допомоги Віталій Музиченко повідомив, що нові нормативи будуть враховані вже в опалювальному сезоні 2017/2018. Доходи споживачів тепер враховуватимуться не за весь минулий рік, а за I і II квартали 2017 року. Споживачам, які заборгували за комунальні послуги суму в 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, субсидію не продовжуватимуть.

9 листопада 2017 року в Мінсоцполітики у відповідь на запит «Слова і Діла» підтвердили зміни в схемі нарахування субсидій.

Нагадаємо, Розенко також пообіцяв, що до 15 листопада 1 мільйон 700 тисяч сімей отримають монетизовані субсидії.

Про нові правила під час опалювального сезону 2017/2018 писало «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: