Суд Києва відмовився призупинити заборону на трансляцію «Сватів»

Читать на русском
При цьому представник позивача вказав, що дії Держкіно завдають значної майнової шкоди правам та інтересам позивача.

Окружний адміністративний суд Києва відмовив товариству з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Кіноквартал» (студія «Квартал 95») у задоволенні заяви про забезпечення позовної заяви, що стосується заборони на трансляцію серіалу «Свати» за участю російського актора Федора Добронравова.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

У гуморі сила: як «Свати» пішли в політикуПолітичний кітч, сатира та гумор – ще один тренд, із яким невдовзі доведеться рахуватися політичним діячам в Україні. Яких переваг і можливостей слід очікувати від гумористичних політичних проектів, прогнозував політолог Олександр Радчук.

Як зазначено у рішенні Окружного адмінсуду Києва від 17 січня, оприлюдненому на сайті Єдиного реєстру судових рішень 23 січня, до суду надійшов позов ТОВ «Кіноквартал» до СБУ, Міністерства культури України, Державного агентства України з питань кіно про визнання протиправними та скасування ряду рішень і постанов.

Так, позивач, зокрема, просив визнати протиправними дії СБУ і скасувати її постанову від 21 листопада 2017 року про заборону в'їзду в Україну громадянину Російської Федерації терміном на 3 роки. Також просив визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства культури України про внесення цього громадянина РФ до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці; визнати протиправним та скасувати наказ Держагентства України з питань кіно (Держкіно) про скасування державної реєстрації фільмів від 29 листопада 2017 року щодо скасування державної реєстрації та визнання недійсним державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів.

Крім цього, 15 січня позивач подав заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії наказу Держкіно «Про скасування державної реєстрації фільмів» від 29.11.2017 року в частині скасування державної реєстрації та визнання недійсним державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів.

При цьому представник позивача вказав, що дії Держкіно завдають значної майнової шкоди правам та інтересам позивача, так як він не має можливості отримувати належні йому кошти від передачі права поширювати і демонструвати фільм.

«Окружний адміністративний суд міста Києва постановив: у задоволенні заяви про забезпечення позову товариства з обмеженою відповідальністю «Кіноквартал» відмовити», - йдеться в ухвалі суду.

Раніше повідомлялося, що в Україні набув чинності про заборону гастролей російських артистів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: