Скільки коштує українцям відпочинок і лікування влади?

Читать на русском

Наші аналітики розібралися, в яку суму щорічно обходиться українцям лікування і відпочинок чиновників: у 2017 році ця сума складе 45 гривень.

Основне навантаження на кишеню працюючих українців з цієї суми становлять витрати на медичне обслуговування представників влади. Загалом у 2017 році на це витратять 643 мільйони гривень, що забере в кожного з приблизно 16 мільйонів 120 тисяч працевлаштованих громадян по 40 гривень із гаманця.

Загалом про здоров'я чиновників сьогодні піклуються понад 3,5 тисячі медиків та іншого медичного персоналу, а свої послуги представникам влади надають 4 медичних заклади, найбільшим з яких є клінічна лікарня «Феофанія», де обслуговується 33,5 тисячі осіб, включно з близькою ріднею чиновників. До цього числа належать депутати, члени Кабміну та його секретаріату, працівники Адміністрації президента, апарату Верховної Ради та інших держорганів.

51 гривню на рік українець витрачає на утримання президента та його Адміністрації«Слово і Діло» розібралося, скільки грошей кожен платник податків витрачає на утримання президента і його Адміністрації.

Відпочинок представників влади обходиться українцям у 8 разів дешевше: за рік із працевлаштованих громадян вираховують близько 5 гривень – вони йдуть на фінансову підтримку санаторіїв та інших оздоровчих закладів, роботу яких забезпечують 237 людей.

Витрати на утримання державної резиденції та державної дачі сукупною площею в 4000 квадратів у 2017 році складуть 5,32 мільйона гривень.

При цьому більша частина закладів для відпочинку представників влади припадає на пансіонати й санаторії з платним проживанням – їх загальна територія становить близько 68,1 тисячі квадратів, на які піде близько 59,3 мільйона гривень бюджетних грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: