У Кабміні створили робочу групу для підготовки «плану Маршалла»

Читать на русском
В українському уряді створили робочу групу, яка вивчить питання формування проекту Європейський план для України – так званого плану Маршалла.

В українському уряді створили робочу групу, яка вивчить питання формування проекту «Європейський план для України» – так званого «плану Маршалла».

Як інформує «Слово і Діло», наказ від 19 січня за підписом міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва опинився врозпорядженні «Європейської правди».

У Литві заявили, що «План Маршалла» потребує від України створення нового органуТакий центральний орган у Києві, якому довіряли б міжнародні донори, мав би мандат вимагати від міністерств та інших органів швидше виконувати ті чи інші процедури.

Робочу групу, до складу якої увійшли 45 осіб, очолив перший віце-прем'єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Членами міжвідомчої робочої групи є також заступники міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов та Михайло Тітарчук, директор департаменту державних інвестиційних проектів і підтримки розвитку Мінекономрозвитку Оксана Гришкевич.

Зауважимо, привертає увагу відсутність у складі групи представників урядового Офісу з питань європейської інтеграції та Адміністрації президента України. Водночас у групі присутні декілька народних депутатів.

Нагадаємо, представники міжнародних фінансових організацій вперше долучилися до обговорення проекту «Новий європейський план для України» – так званого «плану Маршалла».

«План Маршалла» для України: в чому інтерес Литви та що стане проблемою для владиСьогодні в Литві презентували план Маршалла для України, розрахований на 10 років. Чому саме Литва проявила таку стурбованість у розвитку України та за яких умов Київ може реалізувати проект західних партнерів, розповіли експерти.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз планує запропонувати Україні та іншим партнерам доступ до інструменту Зовнішнього інвестиційного плану ЄС.

Нагадаємо, в Литві заявили, що «план Маршалла» вимагає від України створення нового органу.

Раніше повідомлялося, що в Єврокомісії не підтримали новий запуск інвестицій в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: