В Єврокомісії не підтримали новий запуск інвестицій в Україну

Читать на русском
Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Хан не має наміру підтримувати ідею нового інвестиційного плану для України.
Йоханнес Хан

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Хан не має наміру підтримувати ідею нового інвестиційного плану для України.

Як інформує «Слово і Діло», з посиланням на DW, про це він повідомив на брифінгу в Брюсселі, присвяченому саміту «Східного партнерства».

Єврокомісар розповів, як боротися з корупцієюУкраїна має забезпечити необхідну законодавчу базу, щоб захистити організації, які займаються боротьбою з корупцією. Єврокомісар назвав терміни реформ.

«У нас є багато інструментів, які вже працюють для України або інших країн" Східного партнерства», - зазначив Хан, коментуючи питання, чи планується створення в Євросоюзі трастового фонду.

Також Хан зазначив, що серед наявних інструментів є зовнішній інвестиційний план Євросоюзу, створений, зокрема, для країн Африки. Цей же план, на його думку, можна використовувати і для країн «Східного партнерства».

«Мета цього фонду - надати гарантії ризиків європейським компаніям, які хочуть вийти на нові ринки», - підкреслив єврокомісар.

За словами Хана, під час обговорення цього «Європейського плану для України" (відомого також як «План Маршалла для України») з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінас Антанас Лінкявічюс, він зрозумів, що мова йде про «перепакування» того, що вже існує.

«Звичайно, грошей ніколи не досить, але я думаю, що Україні достатньо грошей», - зазначив віце-президент Європейської народної партії. Він додав, що основне питання полягає в використанні грошей.

Тим часом, президент України Петро Порошенко повідомив про те, що переговори про отримання третього траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу тривають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: