На що найчастіше скаржиться український бізнес

Читать на русском
Більшість скарг українського бізнесу стосуються роботи податкової.  А головна мета реформи ДФС - зменшення рівня корупції.

Сьогодні в Україні 62% скарг бізнесу стосуються роботи податкової. Частка тіньової економіки становить 30-55%, а згідно з опитуванням Європейської бізнес-асоціації, проблеми в системі оподаткування залишаються однією з основних перешкод в роботі бізнесу.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише Яна Бугримова, радник міністра фінансів, менеджер Проекту з комплексної реформи ДФС.

Як в Україні боролися з корупцією в 2017 роціНайменше корупційних вироків серед суддів, прокурорів та працівників СБУ. Найчастіше ловили працівників МВС та держслужбовців.

За її словами, важливо розуміти, що ДФС — це майданчик, де постійно відбуваються контакти держави, бізнесу і громадян і формується імідж держави. Без змін у ДФС не буде повноцінної довіри до влади, проведеним реформам і політикам, і ці зміни не можна відкладати.

«У 2017 році Міністерство фінансів спільно з Державною фіскальною службою розпочало проект з комплексної реформи ДФС. Серед завдань: оптимізація робочих процесів, підвищення ефективності адміністрування податків, поліпшення якості послуг. Головна мета — зменшення рівня корупції і перетворення ДФС в сервісну службу, яка буде користуватися довірою платників податків», — зазначає експерт.

Раніше у ДФС відзвітували про кількість київських мільйонерів.

Також стало відомо, хто в Україні сплачує найбільше податків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: