У ДФС відзвітували про кількість київських мільйонерів

Читать на русском
З початку 2018 року було подано 848 декларацій із загальною сумою задекларованого в 236 мільйонів гривень.

З початку деклараційної кампанії в Києві подали декларації 35 мільйонерів.

Як інформує «Слово і Діло», про це в ефірі радіо «Голос столиці» повідомила очільниця Головного управління ДФС у Києві Людмила Демченко.

Стало відомо, хто в Україні сплачує найбільше податківОфіс великих платників податків Державної фіскальної служби склав рейтинг ста найбільших платників податків за підсумками 2017 року.

Окрім 35 декларацій мільйонерів, були подані 393 декларації на податкову знижку.

«На сьогодні в Києві подані 848 декларацій про майновий стан і доходи із загальною сумою задекларованого доходу в понад 236 мільйонів гривень. Із них 35 декларацій були подані мільйонерами й 393 декларації – на податкову знижку», – сказала вона.

Демченко зазначила, що за поданими деклараціями до сплати уможливлені 3,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб і 0,6 млн грн військового збору.

Вона також розповіла, що в нормах із декларування доходів громадян сталися певні зміни. Перша з них – це зміна форми декларації про майновий стан і доходи (викладена в новій редакції). Так, форма декларації була доповнена рядком 10.9.1. У цьому рядку зазначаються дохід і податкові зобов'язання, які розстрочуються платником податків відповідно до списаного (анульованого) боргу за кредитом, що був отриманий таким платником на придбання житла (іпотечний кредит).

Крім того, в 2017 році були внесені зміни до Податкового кодексу, згідно з якими були скасовані обмеження за розміром суми, сплаченої за навчання, яку платник податків може включити до податкової знижки за наслідками звітного року, а також обмеження за навчальним періодом, за який здійснена таку сплата.

До того ж за результатами 2017 року платник податків може скористатися правом на отримання податкової знижки, пов'язаної з навчанням члена сім'ї першого ступеня споріднення, незалежно від того, чи отримує такий член сім'ї заробітну плату. Людмила Демченко нагадала, що платники, які відповідно до розділу IV Податкового кодексу зобов'язані подавати декларацію, подають її до 1 травня 2018 року.

Раніше Мінфін запропонував зобов'язати багатих українців подавати декларацію.

Нагадаємо, 1 січня розпочався етап подачі декларацій за 2017 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: