Податок на виведений капітал: у ДФС заявили про мільярдні збитки

Читать на русском
Понад 80 млрд грн надходжень може втратити бюджет після запровадження податку на виведений капітал.

Понад 80 млрд грн надходжень може втратити бюджет після запровадження податку на виведений капітал.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов у інтерв'ю «Українським новинам».

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна розробить новий розділ Податкового кодексу - про податок на виведений капіталСказано 29 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Я б обережно підходив до питання запровадження податку на виведений капітал. У нас у 2017 році були безпрецедентні темпи зростання щодо декларування податку на прибуток великими платниками податків. Обсяг декларування зріс на 46% порівняно з 2016 роком», – заявив Бамбізов.

Він також додав, що з приводу оплати в 2017 році рівень зріс на 30% порівняно з 2016 роком.

«Якщо такі темпи зростання щодо декларування та сплати податку на прибуток будуть зберігатися, то втрати можуть бути близько 80 мільярдів гривень і більше», – додав він.

Він також нагадав, що зараз великий бізнес платить близько 5 млрд грн на рік лише податку на репатріацію. До того ж, за його словами, на сьогодні питання подвійного оподаткування чітко регламентовані й закріплені в конвенціях про уникнення подвійного оподаткування, які доведеться переглянути в разі впровадження змін.

Податкові зміни-2018: головні нововведення для населенняВерховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу. Які основні поправки торкнуться українців, розбирались експерти.

Восени Кабмін схвалив законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу про податок на виведений капітал».

Нагадаємо, в грудні на зустрічі з бізнесом президент України Петро Порошенко заявив, що податок на виведений капітал планують запровадити з 2019 року. За його словами, втрати державного бюджету можуть становити 20-23 млрд грн.

«Слово і Діло» з'ясовувало, як українські політики обіцяють реформувати систему податків у країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: