Звільнений з полону українець Яковенко розповів про пережиті в полоні тортури

Читать на русском
Ігор Яковенко, якого нещодавно звільнили з полону, розповів, що бойовики йому погрожували відрізати голову і вивезти на мінне поле.
Ігор Яковенко

Звільнений із полону бойовиків терористичних угруповань на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей Ігор Яковенко заявив, що бойовики били його струмом під час допитів, погрожували відрізати голову і вивезти на мінне поле.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу 112, повідомляє «Слово і Діло».

«Тортури... Били струмом, психологічний пресинг був. Аж до того, що «я тобі прострелю і ноги, і руки», і «вивеземо на поле мінне, виживеш-не виживеш», – зізнався Яковенко.

Також він розповів про погрози жорстокого вбивства з боку бойовиків

«Мене поставили перед фактом: або ти зараз щось розповідаєш нам, або ми зараз будемо відрізати голову. Я сів і думаю: тут або пан, або пропав, в голові вже була повна каша. Згодом прийшла знову ця людина, говорить: «Є що сказати?», Я кажу: «Ні». Він тоді каже: «Тримайте цього хлопця, зараз буде багато крові». Було багато істерики з його боку. Він каже: «Давай, друже, прощайся з життям», кричати став. Я кажу: «Все-все, будемо щось придумувати». Я взяв все на себе виходить», – зазначив Яковенко.

Він підтвердив, що став заїкатися після того, як його допитували із застосуванням струму.

Нагадаємо, на Донбасі звільнили українського воїна.

Раніше заступник міністра з питань ТОТ і ВПО Георгій Тука назвав терміни чергового звільнення полонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: