ЄС закликає РФ звільнити всіх незаконно затриманих українців

Читать на русском
В Європейському Союзі закликали Росію надати міжнародним правозахисникам повний доступ до незаконно анексованого Криму.

В Європейському Союзі закликали Росію надати міжнародним правозахисникам повний доступ до незаконно анексованого Криму й негайно звільнити всіх громадян України, які утримуються в Криму та на території РФ.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в заяві речника Європейського Союзу щодо ситуації з правами людини на Кримському півострові.

Реінтеграція Донбасу: що передбачає законопроектБезпрецедентні повноваження силовиків і відповідальність держави-агресора - норми законопроекту про реінтеграцію Донбасу

«Міжнародним спостерігачам з прав людини має бути наданий повний, вільний і безперешкодний доступ на півострів, і Європейський Союз очікує, що всі незаконно затримані українські громадяни в незаконно анексованому Криму та в Росії будь звільнені якомога швидше», – йдеться в заяві речниці ЄС.

В ЄС нагадали, що 16 січня цього року Володимир Балух, який виступав проти незаконної анексії Криму, був засуджений до трьох років і семи місяців колонії судом на півострові, юрисдикції якого ЄС не визнає.

Також 23 листопада минулого року в Сімферополі за сумнівними звинуваченнями був затриманий ще один кримськотатарський активіст Бекір Дехерменджі.

«Враховуючи критичний стан здоров'я, важливо, щоб йому негайно надалио доступ до відповідної медичної допомоги», – наголосила речниця ЄС.

В ЄС зазначили, що залишаються відданими ідеї повного дотримання політики невизнання незаконної анексії Криму і Севастополя.

Нагадаємо, Верховна Рада в четвер, 18 січня, ухвалила в другому читанні закон про реінтеграцію Донбасу. В документі, зокрема, зазначається, що саме Російська Федерація несе відповідальність за моральну та матеріальну шкоду, завдану Україні.

Президент США Дональд Трамп запропонував перенести з Мінська до іншого місця переговори щодо Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: