Прем'єр Польщі назвав Росію однією з головних загроз

Читать на русском
Очільник польського уряду Матеуш Моравецький дуже серйозно ставиться до російську загрозу.
Матеуш Моравецький

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вкрай серйозно ставиться до російської загрози. Його побоювання продиктовані як подіями на сході України, так і планами Росії побудувати газопровід «Північний потік-2».

Такі заяви пролунали в інтерв'ю, яке Моравецький дав американському виданню Politico під час економічного форуму в Давосі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

«Я дуже серйозно ставлюся до російської загрози. Думаю, те, що Росія робить в Україні – дуже небезпечно. Ми обговорюємо ситуацію, що склалася з нашими партнерами з Євросоюзу і США, в тому числі тут, у Давосі, ми говорили про те, як нам справитися з цією загрозою», – відповів він на питання про найсуттєвішу загрозу безпеці Польщі.

За словами Моравецького, він також обговорював із міністром економіки США Ріком Перрі плани Росії побудувати спільно з Німеччиною газопровід «Північний потік-2», який дозволить їй поставляти газ в Європу в обхід транзитної системи України.

«Німеччина намагається представити «Північний потік-2» як бізнес-проект, яким він фактично не є, тому що якщо він буде реалізований – він зробить українську газотранспортну систему марною», – заявив він.

На думку міністра, в цьому випадку вже ніщо не зможе перешкодити російським військам розгулювати по всій Україні. При цьому Росія – не єдина загроза для Польщі, згадана Моравецьким. За його словами, сильне занепокоєння у нього викликає і загальна економічна ситуація в світі.

Нагадаємо, Польща має намір відстоювати права України в ООН.

Раніше Польща виділила рекордну суму на оборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: