Хулігани в Польщі відбулися штрафом за знищений прапор України

Читать на русском
Суд у Польщі призначив штраф 300 злотих (близько 2,5 тис. грн) трьом полякам за знищення прапора України посеред вулиці.

Суд у Польщі призначив штраф 300 злотих (близько 2,5 тис. грн) трьом полякам за знищення прапора України посеред вулиці.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила Gazeta Wyborcza.

Двоє дівчат 20 і 21 року та хлопець 26 років зняли український стяг з будівлі Торгівельно-промислової палати на площі Ринок у центрі міста. Інцидент трапився у вересні минулого року.

Дії хуліганів зафіксували вуличні камери спостереження, які йдучи по вулиці Францисканській топтали та витирали взуття об український прапор.

Правопорушників затримали представники муніципальної варти.

У Польщі існує стаття Кримінального кодексу (ч.2, ст.173) за публічне зневаження державного символу іншої держави. Санкція цієї статті передбачає штраф, обмеження або позбавлення волі строком до одного року.

Однак оскільки йшлося про прапор, який вивісили не адміністрація, чи міська влада, то правопорушникам призначили штраф (300 злотих).

Нагадаємо, міжнародна компанія Lindab, яка має завод під Варшавою, зобов'язала співробітників-українців носити одяг в кольорах національного прапора, за що зіткнулася зі звинуваченнями в дискримінації.

У Польщі омбудсмен Адам Боднар зайнявся перевіркою скандального випадку з видачею українцям форми іншого кольору, ніж полякам на фабриці Lindab під Варшавою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: