Кличко розповів, як виглядатиме меморіал «Бабин Яр»

Читать на русском
За словами київського голови, головним завданням є донести інформацію про трагедію в Україні та зберегти пам'ять про неї.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» у Києві повинен бути побудований на такому ж рівні, як і Яд ва-Шем в Єрусалимі і Меморіал Голокосту в Вашингтоні.

Про це він повідомив 19 жовтня під час прес-конференції, передає прес-служба столичної адміністрації, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір створити національний меморіал пам'яті жертв Бабиного ЯруСказано 24 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Завдання всіх, хто тут зібрався, - виробити і представити концепцію Меморіалу громадськості та з огляду на думку релігійних і громадських організацій, істориків, знайти компромісне рішення, яке б відповідало вимогам сьогодення. Щоб цей Меморіал став місцем, яке буде виконувати важливу соціальну місію, причому не тільки для киян і українців, адже трагедії в Бабиному Яру не можна обмежувати Києвом або Україною. Це - світова трагедія. І я впевнений, що цей меморіал буде такого ж рівня, як меморіал Яд ва-Шем і Меморіал Голокосту в Вашингтоні», - сказав мер.

За словами київського голови, головним завданням є донести інформацію про трагедію в Україні та зберегти пам'ять про неї.

«У всьому світі є меморіали жертвам Голокосту - в Ізраїлі, Польщі, Німеччини, США. Однак в Києві, місті, де сталася ця трагедія, де було вбито багато людей різних національностей, за 70 років не було зроблено нічого, щоб гідно вшанувати пам'ять загиблих», - зазначив Кличко.

Кличко також зазначив, що на даний момент існує підтримка цього проекту на всіх рівнях. За словами члена наглядової ради проекту Натана Щаранського, концепція буде представлена ​​в листопаді.

Нагадаємо, 29 вересня в Україні вшанували пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру.

Раніше повідомлялося, в Києві осквернили пам'ятник загиблим бійцям АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: