Найєм прокоментував звільнення директора табору «Вікторія»

Читать на русском

Народний депутат Мустафа Найєм прокоментував звільнення під заставу директора дитячого табору «Вікторія», де у вересні під час моторошної пожежі загинуло троє дітей.

Народний депутат Мустафа Найєм прокоментував звільнення під заставу директора дитячого табору «Вікторія», де у вересні під час моторошної пожежі загинуло троє дітей.

Про це написав Найєм на своїй станиці в Facebook 17 листопада, пише «Слово і Діло».

Від Будинків профспілок до «Вікторії»: найбільш резонансні пожежі в Україні за три рокиУ зв’язку з трагедією в дитячому таборі в Одесі «Слово і Діло» пропонує пригадати інші схожі випадки та дізнатися, хто був за них покараний.

«... три дні тому прокурори звернулися до суду з вимогою продовжити директору термін утримання під вартою ще на два місяці. Причому безальтернативно, оскільки інкримінований директору табору злочин передбачає лише арешт. Слідчий суддя приморського району м.Одеси Попревич В.М. вирішила інакше - вона відпустила пана Саркісяна під заставу в розмірі 128 тисяч гривень», - повідомив нардеп.

«Директор табору безпосередньо відповідав за стан пожежної безпеки введеного йому табору. Зокрема, згідно з матеріалами справи, під час перевірки табору працівниками ДСНС, директор табору був безпосереднім і єдининою посадовою особою, яка володіла всією інформацією про пожежну безпеку табору, було ознайомлена з нормами і вимогами закону і мала всі повноваження привести стан табору у відповідність до вимог закону», - зазначив Найєм.

«Наскільки мені відомо, слідчі місцевої прокуратури в шоці від цього рішення, оскільки впевнені, що суд не взяв до уваги їхні аргументи і не врахував, що пан Саркісян може вплинути на хід слідства або сам стати об'єктами впливу з боку чиновників одеської адміністрації. (Не кажучи вже про те, що директор може банально сховатися слідства)», - підсумував народний обранець.

Нагадаємо, в прокуратурі вимагають покарання для судді, який відпустив директора «Вікторії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: