Які шанси на оновлення ЦВК та чи будуть демарші?

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

У питанні призначення нових членів Виборчої комісії зрозуміло, що основний пакет акцій отримала коаліція.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, оцінюючи затвердження АП подання на призначення нових членів ЦВК.

«Дійсно, ситуація з ЦВК затягнулась, але все ж президент та коаліція прислухалися до громадської думки щодо тотального оновлення ЦВК», – зазначив він.

«Ситуація досить неочікувана, але шанси на оновлення ЦВК дійсно є. Хоча розклад сил міг бути таким: «Батьківщина» на чолі з Тимошенко робила ставку на збереження Усенко-Чорної. Крім того, напрошується, що гіпотетично могла існувати певна кулуарна домовленість про те, що «Опозиційний блок» хотів залишити Охендовського, Тимошенко – зрозуміло кого, а у фракції «Народного фронту» підтримували Магеру й хотіли його залишити», – уточнив Цибулько.

Однак цього не сталася й перемогла все-таки на поточний момент тотальна зміна ЦВК, підкреслив експерт.

Проблемні призначення: як політики обіцяють вирішити резонансні кадрові питанняНовий склад ЦВК і звільнення Гонтаревої: як українські політики обіцяють вирішити кадрові питання.

На його думку, якраз коаліція зараз більше готова до того, щоб згідно зі своїми пропорціями отримати контрольний пакет акцій у ЦВК.

«Як не дивно, цього разу оновлення дійсно може відбутись як таке, без усіляких підводних каменів, тому що там союзники коаліції будуть добре представлені. Навіть депутатські групи та фракції досить вдало зіграли в питанні висування бажаних для них кандидатур», – пояснив експерт.

Однак виключати протиріч та дискусій у коаліцій, безумовно, не варто, додав він.

«Час від часу, ймовірно, якісь демарші будуть, але вони не зламають логіки рішення. Голосів для затвердження нових членів ЦВК буде достатньо», – резюмував Володимир Цибулько.

Нагадаємо, новий склад Виборчої комісії мав бути призначений до червня 2014 року, коли сплив термін повноважень 12 з 15 членів.

Раніше повідомлялося, що на посаду голови ЦВК розглядається кандидатура голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної.

Детальніше про те, як політики обіцяють вирішити резонансні кадрові питання, – на нашій інфографіці.

Список топ-чиновників, яких ніяк не призначать і ніяк не звільнять, – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: