Зустріч Трампа і Порошенка: з чим не змириться президент США та що буде головною темою

Читать на русском
Андрій Мішиндиректор Київського інституту мирних досліджень

Трампу зустріч з Порошенком потрібна лише з однією метою, й, скоріш за все, стосується вона зовсім не українських проблем.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Київського інституту мирних досліджень Андрій Мішин, оцінюючи заплановану зустріч президента України Петра Порошенка з Дональдом Трампом на полях економічного форуму в Давосі.

«Ситуація така, що в США тривають провадження у справі Манафорта. Оскільки справа Манафорта багато в чому тримається на зібраних українською владою різних доказах і досить цікавій ролі посла України в США, то президенту Штатів потрібно зустрітися з українським лідером, щоб вирішити це питання. Потрібно закрити питання з обвинуваченнями про втручання й допомогу РФ на президентських виборах», – зазначив Мішин.

Україні варто зрозуміти, що такі глобальні менеджери, як Трамп, ніколи й нікого не прощають. Для цього варто проаналізувати історію бізнес-сходження Трампа.

«Він зустрічався зі своїми колишніми опонентами, начебто відходив, але через деякий час все одно їхня позиція оберталася проти них самих», – додав експерт.

На його думку, тема Донбасу, хочемо ми того чи ні, глобально все одно відійшла на лінію Волкер-Сурков.

Річниця інавгурації Трампа: як лідер США допомагає Україні й «ладнає» з ПутінимДональд Трамп майже рік тому вступив на посаду президента США. Слово і Діло згадує, що світовий лідер зробив для України та як змінилися відносини США й Росії.

«Всі, напевно, забули, але це дуже показово. У 90-ті роки було дві основні лінії на пострадянському просторі. В РФ – Черномирдін-Гор, в Україні лінія була нижчою – Кучма-Гор. Це було досить ефективно», – нагадав фахівець.

Зараз лінії України-США немає, є обриси на тлі Суркова-Волкера, уточнив він.

«Саме там відбуваються всі домовленості, після чого доносяться своїм керівникам, коли знаходиться консенсус. Тому чогось чекати від зустрічі Порошенка з Трампом щодо Донбасу не доводиться», – підкреслив експерт.

За його словами, якби хотіли конкретних домовленостей з Україною, то призначили б не просто «наглядача» з департаменту з питань Східної та Центральної Європи.

«Була б конкретна людина. Такої немає», – резюмував Андрій Мішин.

Нагадаємо, адміністрація Трампа схвалила озброєння України.

16 січня посол США в Україні Марі Йованович повідомила, що летальне озброєння передадуть Україні безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: