«Нафтогаз» втрачає кредити від ЄБРР і Світового банку – Коболєв

Читать на русском
Європейський банк реконструкції і розвитку не відновлюватиме кредитну лінію на суму 300 мільйонів доларів, яка в попередні роки виділялася Нафтогазу України для закупівлі природного газу.

В ЄБРР ухвалили рішення не відновлювати кредитну лінію для закупівлі природного газу «Нафтогазом України» на суму 300 мільйонів доларів, яка надавалася компанії в попередні роки. Також Світовий банк може відмовити «Нафтогазу» в наданні кредиту на суму 500 мільйонів доларів.

Про це розповів голова правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв, передає «Укрінформ».

«На жаль, уряд минулого року не виконав ті умови, які потрібно було виконати для продовження кредитної лінії. 300 мільйонів доларів будуть погашені в січні. Наскільки ми розуміємо, відновлення цієї лінії автоматично не відбудеться», – сказав Коболєв.

На його думку, Світовий банк також не відновлюватиме надання кредиту на $500 млн після його погашення.

«Це коштуватиме 800 мільйонів доларів дешевого кредитного ресурсу», – резюмував Коболєв, наголосивши, що ця втрата є однією з найбільших проблем «Нафтогазу» в 2018 році.

Як повідомлялося, «Нафтогаз України» цього року закупить близько 4-5 мільярдів кубометрів російського газу й продовжить імпорт з ЄС.

Нагадаємо, «Нафтогаз України» в 2017 році сплатив до державного бюджету 106 мільярдів гривень податків і дивідендів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: