Газова незалежність України: Гройсман назвав терміни

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив надію, що через три-чотири роки країна зможе сама забезпечувати себе газом.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив надію, що через три-чотири роки країна зможе сама забезпечувати себе газом.

«Як тільки це станеться, ми на 20-30% зможемо зменшити ціну газу», - заявив голова Кабміну в ефірі українського телеканалу ICTV, пише «Слово і Діло».

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Я хочу, щоб за 3-4 роки ми стали країною, яка забезпечує себе власним газом. Щойно це відбудеться, ми на 20-30% можемо зменшити ціну газу ... на цей рік і на майбутній», - зазначив Гройсман.

«Думаю, зробити це фундаментально можливо у 2020 році. Популістично це можна зробити у будь-який момент», - додав він.

Гройсман додав, що також завдання, на яких варто сфокусуватися - «економіка, зростання, концентрація на зростанні вище 5%».

У «Нафтогазі» повідомили про приємну ціну на російський газ«Нафтогаз України» цьогоріч закупить близько 4-5 мільярдів кубометрів російського газуї та продовжить імпорт з ЄС.

Раніше з'явилася інформація про майбутнє підвищення ціни на природний газ для населення з 1 квітня 2018 року. Гройсман доручив Насалика розібратися з ціною на газ.

У квітні цього року нардеп Олексій Гончаренко запевняв, що ні на одну копійку платіж за газ не буде збільшуватися.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяв, що по газу підвищення не буде, приблизно до квітня ціна залишиться стабільною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: