Генсек НАТО вибачився перед Туреччиною

Читать на русском
Генсек НАТО Єнс Столтенберг вибачився перед Туреччиною за скандал на навчаннях у Норвегії, після якого турецька сторона відкликала своїх військовослужбовців.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вибачився перед Туреччиною за скандал на навчаннях у Норвегії, після якого турецька сторона відкликала своїх військовослужбовців.

Як повідомляє Hurriyet Daily News, у листі генсека Альянсу йдеться про те, що інцидент стався через одну людиню й не відображає поглядів НАТО, передає «Слово і Діло».

Йдеться про цивільного працівника, якого взяла на роботу Норвегія. Його вже усунули від роботи в Об'єднаному військовому центрі.

Видача Умерова та Чийгоза Туреччині: саме в таких випадках слова про підтримку набувають сенсуАхтема Чийгоза та Ільмі Умерова видали Туреччині, згодом їх відправлять в Україну. Про помилування до Путіна вони не зверталися. Як оцінюють такий прецедент експерти?

«Норвезька влада ухвалюватимеи рішення про дисциплінарну відповідальність працівника», – підкреслив Столтенберг.

Нагадаємо, Туреччина відкликала своїх військовослужбовців із навчань НАТО в Норвегії після того, як турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана включили до списку ворогів. Про це повідомив сам турецький лідер.

«У Норвегії стався інцидент, вони представили щось на зразок таблиці ворогів і включили до нього ім'я Ататюрка й моє ім'я», – пояснив Ердоган.

У навчаннях брали участь близько 40 турецьких військових.

Відзначимо, 16 листопада в Туреччині запровадили комендантську годину.

Раніше повідомлялося, що Туреччина завершила процедуру закупівлі російських зенітно-ракетних систем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: