У НАТО попередили про загрозу нової війни

Читать на русском
Згідно зі звітом аналітиків НАТО, в даний час з'явився ризик виникнення великої міждержавної війни.

Верховний головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО з питань трансформації генерал Денис Мерсьє, повідомив, що згідно зі звітом аналітиків блоку, в даний час з'явився ризик виникнення великої міждержавної війни.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

Стало відомо, скільки українців підтримують вступ до НАТОВступ до Північноатлантичного Альянсу згідно з проведеними опитуваннями підтримують 62% українців.

«Зростаюча військова міць Китаю і Росії буде кидати виклики для трансатлантичного альянсу в найближчі роки, а заходи НАТО, спрямовані на посилення своїх можливостей, можуть привести до нової гонки озброєнь на кшталт« холодної війни». Ми бачимо значне збільшення ризику виникнення великого міждержавного конфлікту», - зазначив військовий аналітик.

Згадуваний Мерсьє звіт - документ, який видається кожні чотири роки, і який називає 20 глобальних тенденцій, які можуть вплинути на НАТО до кінця 2035 року - від штучного інтелекту і прискорення розвитку технологій до зміни клімату і зростаючого нерівності.

У звіті вказується, що витрати на оборону почали рости після анексії Росією українського Криму в 2014 році, а прогнози передбачають подальше збільшення до 2045 року.

При цьому автори доповіді попереджають, що збільшення витрат «може створити політику безпеки дилему і почати гонку озброєнь, як це було під час «холодної війни».

Також Мерсьє заявив, що в НАТО вже працюють над розширенням своїх можливостей в сфері забезпечення кіберзахисту в кожній збройової системі і в Мережі в цілому.

Як повідомлялося, раніше уряд Литви прийняв рішення про передачу Україні озброєння і боєприпасів майже на 2 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: