Соціологи з'ясували, чи цікавляться українці політикою

Читать на русском
Соціологічне дослідження показало, що велика частина громадян України не цікавиться політикою.

Соціологічне дослідження показало, що велика частина громадян України не цікавиться політикою.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на заяву заступника генерального директора з аналітичної роботи Центру Разумкова Юрія Якименка, під час дискусії про політичну культуру в Україні в четвер 14 грудня у Києві.

Соціологи визначили, яка частина українців вважають Голодомор геноцидомПриблизно три чверті громадян України погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу.

Він представив соціологічне дослідження, яке було проведено соціологами Центру у вересні в усіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донбасу.

Згідно з опитуванням, 60,3% респондентів не надто цікавляться політикою (43,1%), або не цікавляться нею зовсім (17,2%). Лише 37,7% відповіли, що дуже цікавляться політикою (5%) або скоріше цікавляться нею (32,7%). Не змогли відповісти 2% опитаних.

Вірю – не вірю: кому б українці віддали перевагу на виборахАналітики Слова і Діла проаналізували, як змінилися за рік уподобання українців і що було б, якби вибори відбулися сьогодні.

«Перше, що кидається в очі - дуже низький інтерес людей до політики. Вони або взагалі не цікавляться нею або мало цікавляться, і найменше цікавиться молодь», - сказав Якименко.

За його словами, що всього 24% молоді, віком від 18 до 29 років виявляє цікавість до політики.

Відзначається, що і під час дослідження було опитано 2008 респондентів у віці від 18 років (теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%).

Раніше стало відомо, скільки українців підтримують вступ до НАТО.

Нагадаємо, соціологи розповіли про ставлення українців до ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: