Супрун: від кору померла вже восьма людина

Читать на русском
В Україні із початку спалаху захворюваності на кір вже померли вісім людей, серед них діти.

В Україні з початку спалаху захворюваності на кір уже померли вісім дорослих та дітей.

Як повідомдляє «Слово і Діло», про це заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, виступаючи у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

«Учора стало відомо про ще одну смерть від кору – це дитина, яка не була вакцинована. Це восьмий випадок смерті з моменту початку спалаху», – сказала вона.

Як зазначила Супрун, протягом двох тижнів 2018 року на кір захворіли вже 1285 дорослих та дітей, тоді як протягом усього 2017 року – 4782 осіб.

За словами міністра, найбільше випадків кору зареєстровано в Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Одеській областях та в місті Києві.

Водночас урядовець підкреслила, що з більш ніж 1 млн 300 тис. осіб, які були вакциновані минулого року, жодного смертельного випадку не було.

Наразі у Верховній Раді звітують міністри. Наприкінці засідання буде оголошено про закриття сьомої сесії.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

Восьма сесія парламенту розпочне свою роботу 6 лютого.

Нагадаємо, відомий лікар-педіатр Євген Комаровський попередив населення України, що після спалаху кору прийде ще одна дуже серйозна інфекція.

Також стало відомо, звідки в Україну прийшов кір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: