Соболєв не оприлюднив прізвища нардепів, які не підтримують висловлення недовіри генпрокурору

Читать на русском
Єгор Соболєв минулого року почав збирати підписи за висловлення недовіри Юрію Луценку й обіцяв оприлюднити списки тих, хто за, а хто проти.
Єгор Соболєвsamopomich.ua

Народний депутат України Єгор Соболєв не виконав обіцянку оприлюднити прізвища членів парламенту, які не погодяться ініціювати питання про висловлення недовіри генеральному прокурору Юрію Луценку.

Таку обіцянку він дав 15 травня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Як і при звільненні Віталія Яреми та Віктора Шокіна, будуть публікувати прізвища членів парламенту, які погодяться ініціювати недовіру генпрокурору. Для голосування цього рішення в Раді необхідно 150 підписів. Прізвища тих, хто не поставив підпис, також буду публікувати», – обіцяв Соболєв.

11 вересня Соболєв розповів «Слову і Ділу», що він зібрав лише 44 підписи за ініціативу висловити недовіру Луценку. Решта нардепів мають свої аргументи й позицію, щоб не підписувати документ.

Станом на 19 січня 2018 року нардеп не оприлюднив прізвища членів парламенту, які не погодилися ініціювати недовіру Луценку. На цю дату все залишилося без змін, ситуація з кількістю підписів поки не змінилася з 22 травня минулого року. Таким чином, Соболєв свою обіцянку не виконав.

Нагадаємо, 7 грудня Верховна Рада України підтримала ініціативу про відкликання Єгора Соболєва з посади голови парламентського комітету з питань запобігання корупції.

Раніше стало відомо, коли Рада розгляне законопроект про антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: