Гройсман відповів на пропозицію Путіна щодо Криму

Читать на русском
Володимир Гройсман запропонував президенту Російської Федерації разом із флотом і військовою технікою повернути й Крим.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував президенту Російської Федерації разом із флотом і військовою технікою повернути й Крим.

Як інформує «Слово і Діло», про це глава уряду сьогодні сказав на брифінгу в Донецькій області.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє в недалекому майбутньому повернути Крим УкраїніСказано 30 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Зустрічна пропозиція президенту Російської Федерації: пропоную разом із флотом повернути Крим. Готові прийняти найближчим часом», – сказав Гройсман.

Раніше повідомлялося, що Росія готова передати Україні військові кораблі та авіатехніку з окупованого Криму. За словами президента Росії Володимира Путіна, вся техніка в жалюгідному стані.

Командувач Військово-морськими силами України Ігор Воронченко заявив, що практично вся техніка, яка залишалася на території окупованого Криму, була відремонтована.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав заяву президента РФ Володимира Путіна про повернення українських кораблів із Криму «принизливою подачкою» й закликає на неї не реагувати.

Також уповноважена з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що Україна не піде на жодні поступки перед Росією щодо анексованого Криму.

Як відомо, після анексії Криму в 2014 році Росія почала передавати Україні захоплену техніку, однак після вторгнення на Донбас така передача була припинена.

15 квітня 2014 року на той час заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов заявив, що Міністерство оборони РФ призупинило передачу Україні озброєння та військової техніки з Криму. На той момент були передані 389 одиниць бронетехніки, зокрема вісім вертольотів і три бойові кораблі.

У Криму залишилися 17 кораблів, катерів і суден, у тому числі 11 бойових кораблів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: