Скільки українців скористалися безвізом за перші місяці літа?

Читать на русском

Безвізовий режим набрав чинності дуже вчасно: в розпал літніх відпусток і канікул. «Слово і Діло» підрахувало, скільки українців скористалися безвізом за перші два місяці літа.

З середини червня, коли тема безвізу перестала бути полігоном для вправ в красномовстві політиків, втілившись в реальність, все більше українців прагнуть скористатися спрощеним режимом перетину кордону з Евросюзом.

Дотепер з моменту початку дії безвізу в країни ЄС з'їздили 3,6 мільйона українців: причому в липні кількість бажаючих потрапити в Європу підросло. Так, в червні в єврозону поїхали приблизно 1,7 мільйона українців, а в липні – близько 1,9 мільйона.

При цьому велика частина громадян користуватися не біометричними, а звичайними паспортами: з 3,6 мільйона за біометричними документами в ЄС поїхали 170 тисяч українців. Кількість в'їздів по таких паспортах у липні теж зросла, що цілком логічно, враховуючи ажіотаж в центрах видачі закордонних паспортів: 79 тисяч в червні і ще 91 тисяча в липні.

Кількість відмов на кордоні була рекордно низькою: за весь цей час у в'їзді відмовили тільки 55 людям, причому 18 з них раніше вже перевищили терміни перебування в країнах, а ще 37 не змогли підтвердити мету своєї поїздки.

За даними прикордонників, після початку безвізу потік українських громадян до ЄС значно збільшився порівняно з таким же періодом минулого року: якщо в липні 2016-го в Європу поїхали 1,3 мільйона чоловік, то в липні 2017 число українців, які перетнули кордон з Євросоюзом , склало 1,9 мільйона.

Нагадаємо, 10 серпня в Службі безпеки України дали рекомендації українцям, які збираються подорожувати за кордон.

24 липня в Міграційній службі спрогнозували, що черги за біометричними паспортами спадуть в серпні, коли зменшиться туристичний і «безвізовий» ажіотаж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: