Безвізовий режим для України з країнами ЄС набув чинності

Читать на русском
З опівночі 11 червня всі громадяни України, які мають біометричний паспорт, зможуть відвідувати без віз 30 країн Європи.

Безвізовий режим між Україною та країнами Європейського союзу вступає в силу сьогодні, 11 червня.

Про це повідомляє РБК-Україна, передає «Слово і Діло».

Порошенко гарантує безвіз зі ста країнамиПрезидент Петро Порошенко заявив, що список безвізових країн для України розшириться і українці вже найближчим часом зможуть їздити без віз до понад 100 країн.

Відтепер громадяни України, які мають біометричні закордонні паспорти, можуть відвідувати країни Європейського союзу терміном до 90 днів кожні 180 днів.

Окрім наявності біометричного паспорта, для безвізових поїздок в ЄС також необхідно аргументувати мету поїздки, або мати запрошення від друзів або родичів; мати достатню кількість фінансових коштів - готівки або на банківській картці (для кожної країни вимоги індивідуальні, але становлять в середньому 50 євро на добу); мати місце проживання (наприклад, заброньований номер в готелі), а також підтвердження наміру повернутися додому (зворотний квиток).

Нагадаємо, в офіційному журналі Європейського союзу від 22 травня 2017 року була опубліковане рішення про запровадження безвізового режиму для громадян України.

«Вважається, що Україна виконала всі вимоги, встановлені в плані дій щодо лібералізації візового режиму», - йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що МЗС України створило робочу групу для допомоги в перший день безвізу.

Як відомо, Україна може отримати безвіз з Канадою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: