Нацбанк планує розраховувати офіційний курс гривні інакше

Читать на русском
Курс гривні до долара може розраховуватися на основі інформації з торгово-інформаційних систем Bloomberg і Reuters про реальні ринкові угоди.

НБУ розглядає можливість зміни підходів до розрахунку офіційного курсу гривні до долара.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу регулятора.

Ці плани НБУ вже обговорив з учасниками ринку, зазначається в повідомленні.

«Національний банк вважає необхідним перейти до його розрахунку на основі інформації з торгово-інформаційних систем Bloomberg і Reuters про реальні ринкові угоди і з відсіканням угод з екстремальними параметрами», йдеться в повідомленні.

Бюджет-2018: ризики девальвації та курс на 30У Міністерстві фінансів вважають, що курс гривні, закладений в бюджет на 2018 рік, – 30,1 гривні за долар, є реалістичним. Чи буде девальвація, розбирались експерти.

Зараз офіційний курс гривні розраховується як середньозважене значення за всіма міжбанківськими операціями за день за даними Валкла - програма НБУ, у якій банки підтверджують всі своїх угоди з купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти на міжбанківському ринку.

У Нацбанку пояснили, що такий перехід знизить навантаження на банки в частині формування звітності.

Крім того, НБУ планує перейти до здійснення валютних інтервенцій із використанням Matching - нового функціоналу для укладення угод у ТІС.

Раніше повідомлялося, міжнародні резерви України на 1 січня 2018 склали 18,8 млрд доларів США, за рік вони зросли на 21%.

Також в НБУ відзвітували про зростання грошової маси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: