Нацбанк констатує зростання золотовалютних резервів

Читать на русском
Міжнародні резерви України на 1 січня 2018 склали 18,8 млрд доларів США, за рік вони зросли на 21%.

Міжнародні резерви України на 1 січня 2018 склали 18,8 млрд доларів США, за рік вони зросли на 21%.

Про це повідомляється на сайті НБУ, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що резерви зросли передовсім завдяки надходженню фінансування від Міжнародного валютного фонду на рівні близько мільярда доларів, а також покупки Національним банком 1,3 млрд доларів під час проведення валютних інтервенцій.

Як повідомляється, рівень міжнародних резервів України на кінець 2017 року перевищив прогноз Національного банку (18,6 млрд доларів США в еквіваленті), незважаючи на незначне скорочення в грудні - на 0.5%.

Окрім того, для підтримки курсу гривні Національний банк у грудні продав на міжбанківському валютному ринку 232,5 млн доларів.

Як змінювався золотовалютний запас України?Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як змінювалися золотовалютні запаси країни та залишки на єдиному казначейському рахунку.

У той же час Нацбанк минулого місяця також купив на міжбанківському валютному ринку 50 млн доларів. Отже, обсяг чистого продажу валюти в грудні становив 182,5 млн доларів.

Станом на 1 січня 2018 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,6 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і Національного банку.

Раніше у НБУ відзвітували про зростання грошової маси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: