В Україні вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту

Читать на русском
У суботу, 20 січня, в Україні відбулися заходи із вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту в січні 2015 року.

У суботу, 20 січня, в Україні відбулися заходи із вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту в січні 2015 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Оборона Донецького аеропорту: два головні висновки з історії «кіборгів»Історія захисників Донецького аеропорту має стати прикладом для патріотичного виховання молоді.

Так, в Центральному будинку офіцерів ЗСУ відбулася фотовиставка портретів загиблих захисників, нагородження сімей загиблих героїв відомчими відзнаками Міноборони, а також концертна програма за участю Заслуженого академічного зразково-показового оркестру ЗСУ, народної артистки України Ади Роговцевої, автора офіційного гімну АТО «Брати-українці», лідера групи «Шабля» В. Гейзера, гурту «Mad Heads», гурту «Мандри» та інших відомих виконавців.

Бої за встановлення контролю над аеродромом донецького міжнародного аеропорту, який має стратегічне значення, тривали між українськими силовиками і незаконними збройними формуваннями з 26 травня 2014 до 21 січня 2015 року.

В різний час в аеропорту і прилеглому селищі Піски воювали спецназівці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90 окремого аеромобільного та 74 окремого розвідувального батальйонів, бійці полку «Дніпро-1», бійці Добровольчого українського корпусу (ДУК) і багато інших.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко планує показати фільм «Кіборги» в ПортугаліїСказано 18 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Багатьох із них відзначили державними нагородами, деяких - посмертно.

18-21 січня 2015 року в результаті підриву терміналу ДАП загинули 58 «кіборгів». 21 січня 2015 року було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу, оскільки цей об'єкт був повністю зруйнований і не придатний для оборони.

За офіційними даними, захищаючи донецький аеропорт, загинули більше 200 військових. Після руйнування старого і нового терміналів аеропорту, оборона яких тривала 242 дні, українська армія і добровольці утримують оборону інших будівель аеропорту, а також контролюють навколишні села.

Нагадаємо, фільм «Киборги» побореться за престижну кінопремію.

Раніше був опублікований список українців, які повернулися з полону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: