Просто так вона не піде: в парламенті вимагають звіту Гонтаревої

Читать на русском
Перед голосуванням за відставку Гонтаревої, опозиція вимагатиме приходу в парламент спецпрокурора та представників НАБУ.

Фракція «Батьківщина» не хоче відправляти у відставку голову Національного банку Валерію Гонтареву без попереднього звіту перед парламентом.

Про це сказав «Слову і Ділу» народний депутат, заступник голови фракції Батьківщина Сергій Соболєв.

Андрій ІллєнкоГолова Київської міської організації Всеукраїнське об'єднання "Свобода"
Іллєнко пообіцяв, що «свободівці» підтримають відставку ГонтаревоїСказано 14 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Я думаю, що так просто Гонтарева не піде. Не буде такого, що проголосували постанову (про звільнення, - ред.) і забули. Ми будемо вимагати її звіту, будемо вимагати прихід НАБУ та спецпрокурора в парламент. Тим більше у нас борг перед НАБУ і перед спеціальним прокурором: всі силовики нам звітували, а вони ні. От і буде доцільно заслухати звіт Гонтарєвої, і звіт силовиків. Про те, що вже зроблено щоб розслідувати, хто сприяв виведенню грошей Януковича за кордон, хто сприяв розвалу українських банків і так далі. Так що я думаю просто так вона не може піти», - зазначив Соболєв.

Що стосується кандидатури Якова Смолія на посаду голови НБУ, то, за словами народного депутата, фракція ще не визначалася з його підтримкою: «Є час до наступної сесії розглянути кандидатуру. Нам важливіше вивчити досвід Гонтаревої і компанії та зрозуміти, чи Смолій в одній з ними упряжці, чи це людина, яка має власну позицію і гідна очолити Нацбанк», - сказав Сергій Соболєв.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко подав до парламенту проекти постанов про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ, та про призначення на цю посаду Якова Смолія.

Оголосити подання голова держави уповноважив представника президента України у Верховній Раді України Ірину Луценко.

Як повідомляло «Слово і Діло», Валерія Гонтарева оголосила про свою відставку у квітні минулого року. Нині вона перебуває у відпустці за власний рахунок. Перший заступник голови НБУ Яків Смолій в свою чергу з 11 травня 2017 року виконує обов'язки керівника НБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: