Затримання Саакашвілі: чому політик провокує владу на свій арешт

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Міхеіл Саакашвілі продовжує виконувати роль максимального подразника українського президента, й це в нього досить успішно виходить, але питання в тому, наскільки далеко він готовий буде йти.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, оцінюючи ситуацію з Міхеілом Саакашвілі.

«Зараз головне питання в тому, наскільки далеко Саакашвілі буде готовий зайти в своїх часто протиправних діях. Складається враження, що Саакашвілі робить усе, щоб був ґрунт для його затримання й, можливо, навіть винесення вироку. Річ у тім, що таким чином Саакашвілі формує в населення імідж такого собі, образно кажучи, в'язня сумління», – зазначив політолог.

Експерт схильний вважати, що Саакашвілі сам провокує владу на те, щоб його затримали й щоб це потім представити як антинародну позицію влади.

На його думку, такі активності, свідками яких ми були останнім часом, той самий штурм центру мистецтв, завжди грають на руку тому політику, який на це йде.

Вірю – не вірю: кому б українці віддали перевагу на виборахАналітики Слова і Діла проаналізували, як змінилися за рік уподобання українців і що було б, якби вибори відбулися сьогодні.

«Не варто розраховувати, що це матиме політичний негатив для Саакашвілі. Навпаки, тут радше позитив. Під час штурму центру мистецтв побили не лише поліцейських, а й протестувальників. Відповідно, можна говорити про те, що «злочинний режим, злочинна влада б'є звичайних українських громадян, які вийшли на мирний протест», – додав Биков.

За його словами, на жаль, тут уже абсолютно байдуже, що протест був аж ніяк не мирним.

Він припустив, що якщо в період із 25 до 31 грудня Саакашвілі не затримають, то протестів та акцій у цей період не буде.

«У такому разі продовження активності ми побачимо вже з початку нового року», – резюмував Сергій Биков.

Нагадаємо, Міхеіла Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їхньої злочинної діяльності. Екс-президенту Грузії може загрожувати позбавлення волі терміном від п'яти до десяти років.

Як змінилися за рік електоральні вподобання українців – у матеріалі «Вірю – не вірю. Кому б українці віддали перевагу на виборах».

За даними «Слова і Діла», на рахунку Міхеіла Саакашвілі 28 обіцянок. Повний перелік його обіцянок – у досьє за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: