Нацполіція викрила розтрату бюджетних коштів у сфері освіти

Читать на русском
Нацполіція і прокуратура викрили злочинну схему розтрати понад п'ять мільйонів гривень бюджетних коштів у сфері освіти.

Нацполіція та прокуратура викрили злочинну схему розтрати понад п'ять мільйонів гривень бюджетних коштів у сфері освіти.

Про це повідомляє Національна поліція України в Facebook 18 січня, передає «Слово і Діло».

Вказується, що поліцейські встановили факти порушень з боку посадових осіб органів виконавчої влади та комерційних структур, які призвели до мільйонних збитків.

Правоохоронці з'ясували, що в офіційних документах на закупівлі були визначені вимоги й характеристики від конкретного виробника та постачальників. Цей факт унеможливлював чесну конкуренцію між усіма учасниками публічних закупівель у сфері освіти, оскільки їхні пропозиції не відповідали критеріям предмету закупівлі, незважаючи на те, що цінова пропозиція була найбільш вигідною.

Товариства-переможці, маючи значну перевагу в тендерних процедурах, поставляли обладнання для навчальних закладів за завищеними цінами. І це при тому, що на ринку вартість аналогічного обладнання була значно дешевшою.

Наразі проводиться аналіз отриманих матеріалів із метою встановлення винних осіб, які безпосередньо організували й контролювали протиправні дії.

Раніше міністр освіти Лілія Гриневич уточнила, якою буде зарплата у педагогів.

Також нагадаємо, що екс-директора спорткомплексу столиці підозрюють у відмиванні грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: