Гриневич уточнила, якою буде зарплата у педагогів

Читать на русском
За підрахунками Міністерства освіти і науки середня зарплата шкільного вчителя в січні 2018 року становитиме 7600 гривень.

За підрахунками Міністерства освіти і науки середня зарплата шкільного вчителя в січні 2018 року становитиме 7600 гривень.

Як інформує «Слово і Діло», про це сьогодні, 11 січня, розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляється на офіційному сайті Міносвіти.

«Сьогодні на засіданні уряду ухвалили дві постанови, які регулюють збільшення заробітних плат для вчителів. Зокрема, ми збільшили граничний розмір надбавки для вчителів до 30%», – зазначила Гриневич.

За її словами, розміри максимальної надбавки педагогічним працівникам зростуть від 20% до 30%. Встановлена й нижня межа такої надбавки – щонайменше 5%.

Зокрема, щонайменше 20% надбавки мають отримувати вчителі шкіл, в яких навчання в початкових класах здійснюється за стандартами Нової української школи, та вчителі української мови і літератури шкіл із навчанням мовами національних меншин.

З 1 вересня 2018 року збільшення зарплати обов'язково має поширитися не лише на педагогів, які отримують зарплату за кошти державного бюджету, а й усіх педагогів, зокрема тих, які отримують зарплату з місцевих бюджетів – вихователів дитсадків, майстрів у професійно-технічних навчальних закладах та інших, наголосили в МОН.

Міністр освіти Гриневич озвучила зарплату за груденьЗаробітна плата міністра освіти і науки Лілії Гриневич за грудень склала 76 600 гривень, зокрема 40 тисяч склала матеріальна допомога.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів ухвалив рішення збільшити посадові оклади педагогічних працівників на 25% із 1 січня 2018 року.

Нагадаємо, підвищення зарплат учителям анонсувала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Також Гриневич розповіла, скільки грошей виділено на науку в 2018 році.

Як відомо, міністр освіти Лілія Гриневич провалила обіцянку й не змогла в 2017 році відправити 25 тисяч вчителів, які взяли у вересні перший клас, на систему підвищення кваліфікації.

Раніше міністр заявила про те, що хоче використовувати досвід Латвії в українському законі про освіту.

Загалом в активі Лілії Гриневич 52 обіцянки, з яких 26 вона виконала, а 7 – провалила. Рівень її відповідальності – 50%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: