Стало відомо, чому дешевшає Bitcoin

Читать на русском
Bitcoin дешевшає через невизначеність інвесторів щодо регулювання криптовалюти. Аналітики припускають, що подібні заяви і кроки, що обмежують, можуть бути викликані загрозою.

Bitcoin дешевшає через невизначеність інвесторів щодо регулювання криптовалюти, випливає з даних торгів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на CoinMarketCap.

Біткойн почав рік з падінняКриптовалюти почали поточний рік раніше від будь-яких інших фінансових ринків і зовсім в різних напрямках.

За даними порталу, Bitcoin дешевшав на 3,62%, до 13,2 тисячі доларів. На біржі Bitfinex криптовалюта при цьому знижувалася в ціні на 4,29%, до 13,02 тисячі доларів, на GDAX - на 3,27%, до 13,05 тисячі доларів. За даними порталу Coindesk, Bitcoin дешевшав на 4,09%, до 13,03 тисячі доларів.

Альтернативні криптовалюти також дешевшають - Ethereum - на 7,41%, до 1,2 тисячі доларів, Ripple - на 13,09%, до 1,62 долара, Bitcoin Cash - на 9,98%, до 2,28 тисячі доларів. Капіталізація ринку криптовалюти, за даними сервісу, становить на даний момент 650,8 мільярда доларів, на частку Bitcoin припадає близько 34% всього ринку.

Питання регулювання криптовалюти як і раніше турбує трейдерів. У понеділок директор Центрального банку Німеччини Йоахім Вюрмелінг (Joachim Wuermeling) заявив, що регулювання криптовалюти має здійснюватися в глобальному масштабі. На його думку, це пов'язано з тим, що національні або регіональні правила буде складно реалізувати у безмежному віртуальному співтоваристві. Крім того, агентство Блумберг повідомило про наміри влади Китаю розширити заборону, яка була накладена на біржову торгівлю криптовалютою в минулому році.

На минулому тижні ЗМІ з посиланням на міністра юстиції Південної Кореї Пак Сан Гі повідомили про підготовку законопроекту, який передбачає заборону торгівлі криптовалютою в країні.

Деякі аналітики припускають, що подібні заяви та обмежуючі кроки можуть бути викликані загрозою, яку становить криптовалюта для нинішньої світової фінансової системи, адже віртуальна валюта ліквідує потребу в послугах посередників (банки, юридичні фірми і т.д.) та великої чисельності персоналу, оскільки транзакції здійснюються напряму між учасниками угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: