Біткойн офіційно заборонили в Єгипті

Читать на русском
Головний муфтій Єгипту шейх Шавки Аллам видав фетву, яка забороняє торгівлю криптовалютою, постановивши, що біткоїн «заборонений ісламом».

Головний муфтій Єгипту шейх Шавки Аллам видав фетву, яка забороняє торгівлю криптовалютою, постановивши, що біткоїн «заборонений ісламом».

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на ВВС.

За його словами, пліч-о-пліч з біткоїном йдуть «шахрайство, обман і невігластво».

Фетва - правова позиція щодо якогось питання, яку формулюють представники мусульманського духовенства. Вона не має юридичної сили, однак має вплив серед віруючих.

Як зазначив головний муфтій Єгипту, ризики в зв'язку з використанням біткоіна можуть виникнути, оскільки ця віртуальна валюта не перебуває під наглядом жодного централізованого органу.

«Біткоїни заборонені шаріатом, оскільки вони завдають шкоди окремим особам, групам осіб або установам», - цитує фетву найбільша єгипетська газета «Аль-Ахрам».

У серпні 2017 року в Єгипті був відкритий перший майданчик для торгівлі біткоїнами, проте в грудні світська влада країни оголосила криптовалюту поза законом.

Радник головного муфтія Магді Ашор заявив в інтерв'ю Egypt Today, що біткоїн використовується «безпосередньо для фінансування терористів».

Як відомо, біткойн почав рік з падіння.

Нагадаємо, раніше найвідоміша в світі криптовалюта біткойн подорожчала до 20 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: